Joke Schauvliege: “Spotgoedkoop vliegen is niet verantwoord. We bekijken of we een toeslag op vliegtickets kunnen invoeren.”
Volledig scherm
Joke Schauvliege: “Spotgoedkoop vliegen is niet verantwoord. We bekijken of we een toeslag op vliegtickets kunnen invoeren.” © BELGA, Getty

Het debat: moeten vliegtickets duurder worden om het milieu te redden?

“Spotgoedkope vliegtickets, dat is niet verantwoord”, zegt Vlaams Milieuminister Joke Schauvliege (CD&V). Ze is ervan overtuigd dat we op Europees niveau naar een toeslag op de tickets moeten gaan. Kan deze maatregel het reisgedrag van consumenten wijzigen? En vooral: zal het daadwerkelijk een positieve impact hebben op het milieu? Laat weten wat jij denkt over deze kwestie. Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.

355 reacties

  • Guy De Groof

    5 jaar geleden
    Ik betaal graag extra als ik daarmee de lange wachtrijen aan de check-in kan vermijden. En daar zal deze taks zeker bij helpen. Doen.
  • robertrand walraedt

    5 jaar geleden
    Schauwvliege moet weg om onze vrijheid met vliegtuig te redden
  • Rudy symoens

    5 jaar geleden
    Ikzelf sta op invaliditeit en moet veel inbinden op andere dingen om toch 1 maal per jaar op vakantie te kunnen gaan en dan zouden ze mensen die het nie breed hebben nog eens willen bepaalde taxen doen betalen. Haal het geld eens bij de rijken, maar daar durtf men niet aan te raken. De zwakken zijn steeds de dupe van alles.
  • Marie jos Loyens

    5 jaar geleden
    Het is echt beter de voetafdruk te belasten op inkomen . Dat is echt fair
  • tom nuyts

    5 jaar geleden
    Alle. We lossen het weer op met een taks, het toverwoord voor alle problemen hier in België. Weet je wat? Verplicht de maatschappijen een minimumprijs te vragen voor de tickets. Geef de extra winst hiervan aan bagageafhandelaars, extra piloten en verkeersleiders. In een keer 3 problemen opgelost. Minder vliegen. Meer inkomen voor lage lonen en minder stress en werkdruk bij piloten en luchtverkeersleiders. Alleen de staatskas heeft er niets aan. Dus is dit wellicht geen optie.