Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Tips voor meer balans als je hoogsensitief bent

Heb je vaak last van lawaai, ben je een emotionele spons én een rasechte piekeraar? Dan is de kans groot dat je hoogsensitief bent. Maar weet dat je lang niet de enige bent: zowat 1 op de 5 is hoogsensitief. Toch wordt deze persoonlijkheidseigenschap nog al te vaak bekeken als een modegril. Jammer, vindt psychotherapeut Mel Collins. In haar nieuwste boek geeft ze daarom een aantal praktische tips voor hoogsensitieven.

2 reacties

  • Lieve Debouver

    5 jaar geleden
    Blij dat ik blijkbaar niet de enige ben die zo gevoelig is. Als kind en puber denk je dat dus echt. Als volwassene heb je die hoogevoeligheid van jezelf aanvaard maar er zijn best nog heel wat zaken die je verzwijgt naar de buitenwereld toe. Een voorbeeld:dat je na een werkdag volledig uitgeput bent door al die indrukken en al die mensen die je gezien hebt dat zeg je aan niemand. Dat komt in jouw ogen nogal flauw en kinderachtig over.
  • Paulina Raekelboom

    5 jaar geleden
    Het is helemaal géén modegrill. Ik zelf heb het ook. Soms is het knap lastig (de TV staat net wat te hard, het geluid van een ambulance snijdt door je hoofd, teveel mensen om je hen, schuldgevoelens, iedereen die bij je komt met hun pijntjes en problemen,zoveel geuren die jij blijkbaar alleen ruikt? Een lastig etiket in je hals waar je gewoon gek van wordt!! Aan de andere kant is het soms zeer bruikbaar want zo voel je perfect mensen aan, en dat is echt wel een pluspuntje.