Uitslaande brand boven kapperszaak in Malle: appartement zwaar beschadigd

Op het kruispunt van de Brechtsesteenweg en de Antwerpsesteenweg in Westmalle heeft het donderdagmiddag hard gebrand. De brand ontstond in een appartement boven een kapsalon op de hoek van de twee belangrijke verkeersassen. Toen de brandweer aankwam sloegen de vlammen uit het raam op de eerste verdieping van het pand. De brand was snel onder controle. Het appartement is zwaar beschadigd.

sare

Het was het personeel van schoonheid- en kapsalon Café De Beauté dat de brand in het appartement als eerste opmerkte. De zaakvoerder zelf was net even naar het kantoor. “Mijn personeel heeft de deur van de bovenbuur ingebeukt en die man naar buiten gehaald”, vertelt de zaakvoerder.

Hoe groot de schade in Café De Beauté is weet de zaakvoerder nog niet. “We mogen niet binnen, dus ik vrees dat er veel schade zal zijn. Morgen gaan we zeker nog niet opnieuw kunnen openen.”

Van het personeel raakte niemand gewond.

Door de interventie was in de omgeving wel wat verkeershinder. Het volledige kruispunt was afgesloten, het verkeer werd plaatselijk omgeleid. Enkele haltes van buslijnen 410 en 440 werden tijdelijk niet bediend. Intussen is het kruispunt terug helemaal vrij.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER