Tientallen ernstig verzwakte koeien werden aan touwen het slachthuis binnen gesleept.
Volledig scherm
Tientallen ernstig verzwakte koeien werden aan touwen het slachthuis binnen gesleept. © TVN24

Polen exporteert 2,7 ton vlees van zieke koeien: vlees werd niet uitgevoerd naar België

binnenlandIn Polen is een schandaal aan het licht gekomen met vlees van zieke koeien. Een slachthuis in Kalinowo zou bijna drie ton vlees hebben van onder meer kreupele dieren en koeien met abcessen naar tien Europese landen hebben uitgevoerd. Volgens het FAVV kwam er geen vlees op de Belgische markt terecht.

5 reacties

  • Nicolas Van Hoecke

    5 jaar geleden
    En dan weet je nog niet wat er allemaal in die Oost-Europese landen gebeurt. Begrijp ook niet waarom we invoeren wat we zelf genoeg produceren. Al zal veel ervan naar export gaan waardoor wij dan ook moeten importeren zeker....raar en dom.
  • Carlo Verstappen

    5 jaar geleden
    Waarom moeten wij vlees invoeren van een ander land? wij hebben vlees genoeg. Eet minder maar (hopelijk) beter vlees van bij de lokale slager.
  • joseph verbeke

    5 jaar geleden
    En wie koopt dat vlees en waarom?De grootwaren groepen, omdat het vlees van ginder goedkoper is.Dus hun winst is dan groter dan op vlees dat hier wordt geproduceerd.Koop vlees bij je slager, die verkoopt vlees van uit eigen regio en die kan zich niet permiteren van rotzooi te verkopen.
  • Jos Spriet-Dewaele

    5 jaar geleden
    Hoe kan je nu met zekerheid weten dat er geen vlees naar Belgie geexporteerd werd. Ander label en het komt niet langer van Polen. Als je vleesliefhebber bent koop je vlees rechtstreeks bij de producent
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Fraudeurs worden veel te weinig gestraft, ze laten zich failliet gaan en beginnen opnieuw onder een andere Firma naam. Ik heb nog nooit iemand van de nieuwe rijken op een eerlijke manier zijn centen weten verdienen. Maar eens ze in de VIP geraken zijn ze onschendbaar en hebben ze uitverkorene in hun macht.