© Action Images via Reuters

Batshuayi meteen van goudwaarde voor Crystal Palace, Dendocker scoort eerste Premier League-goal

Crystal Palace heeft een belangrijke zege geboekt in de strijd tegen degradatie. The eagles klopten Fulham, de voorlaatste in de stand, in eigen huis met 2-0. Bij de thuisploeg stond Christian Benteke in de basis en viel nieuwkomer Michy Batshuayi in de slotfase in. Met succes, want het was een actie van de Rode Duivel die de beslissende 2-0 inluidde.

rahe

Het was een race tegen de klok, donderdagavond. Crystal Palace kondigde de transfer van Michy Batshuayi zelfs pas rond 1u30 ’s nachts aan, nadat het zekerheid verwierf dat alle papieren op tijd binnen waren. Vrijdag trainde de aanvaller dan een eerste keer mee, zaterdag zat hij meteen op de bank. Hij zag hoe Luka Milivojevic (ex-Anderlecht) Crystal Palace vanop de stip op voorsprong trapte, Christian Benteke bijna een wereldgoal maakte en na 72 minuten spelen mocht gaan rusten.

(lees verder onder de foto)

© REUTERS

Zelf mocht Batsman zich een kleine tien minuten voor tijd klaarmaken om een eerste keer het veld te betreden in het rood-blauwe shirt. Hij verving Jordan Ayew en was meteen gretig. Zo gretig zelfs dat hij slechts vijf minuten nodig had om belangrijk te zijn. De spits creëerde ruimte voor zichzelf en ging zijn kans, doelman Rico redde zijn prima schot. De bal belandde echter in de voeten van Schlupp en die tikte de 2-0 binnen.

Door de zege wordt Crystal Palace 14e in de stand. Met een bonus van (voorlopig) zeven punten op de degradatieplaatsen heeft het iets meer ademruimte.

(lees verder onder de foto)

© Action Images via Reuters

Leander Dendoncker scoort

Nog in Engeland ging Wolverhampton met de drie punten aan de haal op het veld van Everton. Voor de vierde opeenvolgende keer in de competitie stond Leander Dendoncker 90 minuten op het veld. De middenvelder speelde andermaal een puike partij en beloonde die zowaar met een doelpunt. Dendoncker kreeg een geblokt schot voor de voeten en met een knappe volley met links liet hij doelman Pickford kansloos: 1-3 en boeken toe.

De Wolves staan door de zege wat steviger zevende in de stand, met vier punten meer dan Watford en vijf punten meer dan Everton.

© REUTERS

© REUTERS

© AP

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer