Photonews, Belga
Volledig scherm
© Photonews, Belga

De Wever versus De Wever? Anuna reikt Bart de hand: “Ik wil samenwerken. Klimaat heeft geen kleur”

De bekende jonge klimaatactiviste Anuna De Wever wil niet de tegenstander van N-VA-voorzitter Bart De Wever zijn, die onlangs scherpe kritiek uitte op de klimaatbrossers. Dat zei de 17-jarige vandaag in ‘Touché’ op Radio 1. “Ik wil samen naar een klimaatambitieus beleid zoeken”, liet ze verstaan.

121 reacties

  • Erwin Fiers

    5 jaar geleden
    Een technologisch oplossing voor een probleem dat er niet eens is.Alhoewel Deltawerken in Nederland ook een belangrijke oplossing is geweest maar niet tegen de steiging van de zeespiegel.Want daar zijn de Nederlanders(die toch wat nuchterder kunnen denken dan de Vlamingen) nog lang niet uit.Op vlak van te vroegtijdige dure nutteloze investeringen.Want het kan zijn dat de zeespiegel binnen 25 a 50 jaar de spiegel stopt met stijgen.Enige relativatie vereist
  • Sara Peeters

    5 jaar geleden
    De wever vraagt aan pubers om een oplossingen serieus zou jij beter niet met alle universitaire afgestudeerden aan tafel zitten om een oplossing te zoeken! Wat voor politiekers hebben we toch of ga je wachten tot de natuur zijn eerste slag geeft, dan is het te laat hè, herinner je niet wat AL Gore een paar jaar geleden verteld heeft, dat is nu in versnel tempo geschoten. Het is nu dat we iets moeten doen!
  • Gudo Courtois

    5 jaar geleden
    Na de indoctrinatie van het geloof in de scholen nu de indoctrinatie van de klimaatgodsdienst. En men de wetenschap weet nog altijd niet of de vermeerdering van CO2 de oorzaak- of het gevolg is van de natuurlijke opwarming.
  • Hans Torbeyns

    5 jaar geleden
    Een omhoog gevallen puber die door de media gewoon wat belangstelling krijgt tot de hype geluwd is. Laat ze toch maar eerst nog wat broeken verslijten op de schoolbanken vooraleer dat ze mee aan tafel zit.
  • Freddy Suls

    5 jaar geleden
    Velen dromen ervan om België, amper een speldekop groot, economisch een zware klap te geven: industrie zwaar belasten, chemische industrie wegjagen, CO2 taxen voor brandstoffen, 100den miljarden euro's om electriciteitsvoorziening klimaatneutraal te maken,... Om dan te constateren dat het resultaat daarvan op wereldschaal onleefbaar klein is. Toch niet beter wat realistisch zijn?