Opladen van een elektrische auto.
Volledig scherm
PREMIUM
Opladen van een elektrische auto. © Steven Richardson

Eindelijk uitsluitsel: dit is wanneer het volgens experts goedkoper wordt om voor een benzineauto te kiezen

Autorijden kost geld, maar wat is nu echt het verschil tussen benzine, diesel, hybride en elektrisch rijden? Is elektrisch rijden voordeliger bij korte afstanden? Hoe zit dat met verbruikskosten, belastingen en premies? Op onze vraag maakte Febiac een alomvattende rekenoefening die je precies vertelt wat je moet verwachten aan totale kosten na vijf jaar. 

74 reacties

  • Jos Dupont

    5 jaar geleden
    Men schopt ons een geweten ; alles voor het milieu en wat doet de rest van de wereld ( India China Afrika enz ?? ) niets ! Tenzij dan mensen bijkweken .
  • Dominik martens

    5 jaar geleden
    En wat met de levensduur dan. Elektrisch kost 4 maal zoveel. Ik heb de studie gedaan. Rekening houdende met slijtage, de huisinstallatie,.... Plus de milieuvervuiling veroorzaakt door elektrische wagens. Immens groot. Bruinkool in meer dan de helft van Europa. Niet goed bezig milieumissers die zelf telkens met de vlieger op reis gaan. Verbied vliegreizen. Dit red onze eigen economie. En draagt bij tot het redden van het klimaat.
  • Leo Mariën

    5 jaar geleden
    100% akkoord André Decrock, de potentie van waterstof is zo goed als oneindig. Als energiedrager is het breed inzetbaar in de industrie, mobiliteit, energiesector en in de gebouwde omgeving. Ook landen zoals Japan en China investeren gigantische bedragen. Zelfs het Olympisch vuur zal branden op basis van waterstof. Hier wordt meer dan 300 miljoen dollar voor uitgegeven.
  • Patrick Rasschaert

    5 jaar geleden
    Waarom ze zo'n hekel hebben aan diesels is omdat er een overstock is aan benzinewagens die voor vadertje staat niets opbrengen: geen accijns op verbruik, geen wegentaks, geen BIV, geen ontvangst BTW op verkoop enz. Eens de overstock weggewerkt gaat men wel iets anders vinden bv. bijkomende belasting op electrische wagens enz en dan zijn die eigenaars mee de dupe.
  • Patrick Rasschaert

    5 jaar geleden
    @Rudy Dewit foute redenering want de benzine heeft al altijd meer gekost dan benzine. Als je er dan nog bij rekent dat je met een volle tank ongeveer een 300 km langer rijdt dan met een benzine wagen met zelfde tankinhoud dan is de rekening vlug gemaakt.