Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © REUTERS

Canadese cryptobeurs kan niet meer aan geld van 150.000 klanten nadat man met enige wachtwoord sterft

De Canadese cryptobeurs QuadrigaCX maakt bekend dat het miljoenen euro’s aan cryptomunten kwijt heeft gespeeld, nu de dertigjarige oprichter van het bedrijf gestorven is. De man had als enige het wachtwoord tot het virtuele geld. 

13 reacties

  • William Willems

    5 jaar geleden
    De toekomst hou je niet tegen, zelfs als je tegen bent. Dollar en euro zijn bankroet, nog max 10 jaar
  • pascal de groote

    5 jaar geleden
    SHA512 kent meer combinaties dan er atomen zijn in het universum dus zelfs met 100.000jaren kan je die niet kraken. 2^240 * 2^-2 = 2^238 ~ 10^72s ~ 3,17 * 10^64 jaren. Tien tot de macht 64! zolang zou het duren bij benadering.
  • Bart Verbeeck

    5 jaar geleden
    Voor de nay sayers. Voor elke bitcoin die 'gemined' wordt dient er door de miners infrastructuur worden opgebouwd en electriciteit worden verbruikt en dat kost veel geld. De miner investeert dus zijn eigen geld in de creatie van BTC. Een euro (of ander fiat geld) wordt gewoon digitaal 'bijgedrukt', zonder maar enige tegenwaarde of investering. Met andere woorden, FIAT geld zoals de euro is niets waard, het is gewoon een graf met schulden.
  • Stefanie van Dijk

    5 jaar geleden
    'je kan dan enkel een brute-force attack doen door alle mogelijke combinaties af te lopen' Dus wel waar Geert, het duurt alleen wat lang. Maar misschien eerst die madam wat laten proberen want misschien heeft die een idee van hoe deze man dacht met wachtwoorden bedenken
  • Johan Van Biesen

    5 jaar geleden
    Mich Lee, aan welke waarde is de dollar gelinkt, of de euro, juist, aan niks, dat is ook maar papier zonder waarde, het is enkel omdat de banken het aanvaarden dat het iets waard is, al het geld is schuld en dus waardeloos, leer eens onderzoek doen, en kom dan commentaar geven.