De Audi RS6 Avant met Nederlands kenteken die achterbleef aan de bank.
Volledig scherm
De Audi RS6 Avant met Nederlands kenteken die achterbleef aan de bank. © Toon Royackers

Opnieuw mislukte plofkraak op Argenta-filiaal: DOVO ontdekt achtergelaten explosieven, tientallen buurtbewoners geëvacueerd

Op een filiaal van Argenta in Bree is vanmorgen een plofkraak gepleegd. Dat wordt bevestigd door de woordvoerster van Argenta en burgemeester Liesbeth Van der Auwera. In de loop van de ochtend werd bovendien duidelijk dat enkele aanwezige springtuigen in het gebouw nog niet ontploft waren, waardoor tientallen buurtbewoners werden geëvacueerd. Volgens het parket van Limburg lieten de daders aan de bank ook een wagen met een Nederlandse nummerplaat achter. 

6 reacties

  • Sil Bakker

    5 jaar geleden
    Waarschijnlijk de zogenaamde Audi- bende.Doen niet veel meer in Nederland en richten zich nu op DE en BE. Rijden altijd in snelle Audis.
  • Walter Decock

    5 jaar geleden
    Argenta heeft een goede beveiliging, alle kraken mislukken! De collega's kunnen hier van leren, de gangsters hebben het nog niet door blijkbaar.
  • Andy Verachtert

    5 jaar geleden
    De dieven zijn erg voorspelbaar : bankautomaten in N-Limburg, om vier uur s'nachts.
  • marleen boone

    5 jaar geleden
    belgie is al lang het tweede chicago inbraken ,diefstallen ,overvallen enz.... aan de lopende band er is veel geld mee te verdienen en de risicos zijn beperkt
  • Daniel Corstjens

    5 jaar geleden
    Ik weet het niet meer,maar blijkbaar hebben die telkens weinig buit als ze iedere week een overval doen,of het zijn kerels die veel geld nodig hebben voor iets! Nu ze explosieven gevonden hebben zullen ze toch wel gaan weten of het amateurs zijn of experten!