De 20-jarige Sally Van Hecke werd op 10 augustus 1996 dood teruggevonden op het strand van Sint-Anneke op de Antwerpse Linkeroever. Journalisten Kurt Wertelaers en Karel Lattrez beten zich in de zaak vast in de hoop een doorbraak te forceren.
Volledig scherm
De 20-jarige Sally Van Hecke werd op 10 augustus 1996 dood teruggevonden op het strand van Sint-Anneke op de Antwerpse Linkeroever. Journalisten Kurt Wertelaers en Karel Lattrez beten zich in de zaak vast in de hoop een doorbraak te forceren. © Joel Hoylaerts / Photonews

Parket wil VTM-documentaire ‘Cold Case’ niet op tv. Moeder slachtoffer: “Ik wens het Antwerpse parket een prettige nachtrust toe, ik slaap al 22 jaar niet meer”

De Brusselse rechtbank moet morgen beslissen of het programma ‘Cold Case’ mag uitgezonden worden. Het Antwerpse parket heeft vandaag een eenzijdig verzoekschrift ingediend om de uitzending van de eerste aflevering van de vijfdelige misdaaddocumentaire morgenavond op VTM te blokkeren.

104 reacties

  • kris koreman

    5 jaar geleden
    Waarschijnlijk gaan zoeken bij overheid dat ze dat weer al te graag in die over volle doofpot willen duwen
  • Maria Scheuts

    5 jaar geleden
    Het gerecht wil niet geweten dat het zijn werk niet gedaan heeft. Toch straf dat een journalist het werk van de rechters moet doen om succes te hebben.
  • Peter

    5 jaar geleden
    Trek niet te snel conclusies, uiteraard is het bijzonder triest dat deze moord maar niet opgelost raakt het moet maar eens je kind zijn, maar procedurefouten kunnen er voor zorgen dat de dader zijn straf ontloopt en dat willen we toch ook niet, toch?
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Wie tegen het verzoek tot niet-uitzenden is: gelooft u echt dat VTM aan de familie nog niet heeft gezegd wie de vermoedelijke dader is? Gelooft u echt dat VTM de familie laat wachten tot na het tweede reclameblok om te vernemen wie hun dochter vermoord heeft? Niet dus: de familie weet het al. Maar de bewijslast is nog niet sluitend, en daarvoor vraagt het parket om de reportage nog niet uit te zenden. Zodat de dader kan veroordeeld worden.
  • imke de meester

    5 jaar geleden
    Ik vind dat ze dit niet moeten uitzenden. Er is een moordzaak bij waar de echtgenoot 3 maanden in voorarrest heeft gezeten en er NIETS mee te maken had. Dat wordt dus weer allemaal ten berde gebracht, plezant voor die man en zijn kinderen. Het gerecht moet haar werk doen en niemand anders.Die man heeft eindelijk een nieuw stabiel leven opgebouwd en zijn kinderen ook, en gans die miserie gaat terug beginnen.