Man met mes valt vrouw en 3 dochters aan in Zuid-Frans vakantiedorp

In een Zuid-Frans vakantiedorp heeft een 37-jarige man een vrouw een haar drie dochters met een mes aangevallen. Dat melden Franse media. De slachtoffers raakten daarbij zwaargewond. De verdachte vluchtte weg, maar kon kort daarna worden opgepakt. De precieze motieven van de dader zijn nog niet bekend, maar het lijkt om een banale burenruzie te gaan.
Archieffoto

Het incident gebeurde in een vakantiecentrum voor families nabij Laragne, in de Hautes-Alpes. De verdachte is van Marokkaanse origine en kwam uit Parijs. Hij was er met zijn gezin op vakantie, net als de slachtoffers. Beide families logeerden naast elkaar in aanpalende bungalows.

Bij de mesaanval raakten de 46-jarige moeder en haar 14-jarige dochter zwaargewond. Een 8-jarig meisje is er met een geperforeerde long het ergst aan toe, maar ze is niet in levensgevaar. De toestand van het 12-jarige derde meisje zou niet zorgwekkend zijn.

Volgens het parket zijn de motieven van de aanval op dit moment nog erg onduidelijk. "Er is geen enkele religieuze connotatie uitgesproken", aldus de procureur. Volgens geruchten was er een discussie ontstaan over de "te lichte" kleding van de moeder en haar drie dochters, maar dat ontkent de procureur formeel. Volgens France Info zou het om een uit de hand gelopen burenruzie gaan. Gisteravond nog zou de verdachte zich ziek gevoeld hebben en kwam de man van het slachtoffer de verdachte hulp bieden.

De dader vluchtte na de aanval weg, maar kon even later worden opgepakt door de gendarmerie. Hij zit nu opgesloten bij de brigade van Gap.

Meest gelezen