© EPA

Brussels Airlines schrapt meer dan twee derde van vluchten op nationale stakingsdag

Op de nationale stakingsdag van 13 februari schrapt Brussels Airlines 150 vluchten of 68 procent van zijn vluchten. Voor 11.288 passagiers moet een oplossing worden gezocht.

Bart Dobbelaere

De luchtvaartmaatschappij had vorige week al 28 van de in totaal 222 oorspronkelijk geplande vluchten geannuleerd en de betrokken passagiers herboekt.

Maar met de informatie die vandaag beschikbaar is over de vermoedelijke omvang van de nationale staking, heeft Brussels Airlines het aanbod nog meer ingekrompen en 122 extra vluchten geannuleerd.

In totaal annuleert de maatschappij 68 procent van haar oorspronkelijk geplande vluchten die dag met een impact op 11.288 passagiers.

Brussels Airlines communiceert dit nu al om, zo zegt de maatschappij, de klanten de mogelijkheid geven om hun reisplannen op voorhand aan te passen. ‘We willen het ongemak voor de reizigers dat door de nationale staking veroorzaakt wordt zoveel mogelijk beperken’, klinkt het.

De maatschappij biedt alle betrokken reizigers op voorhand een alternatieve reisoplossing aan. Passagiers met een geannuleerde vlucht die niet meer willen reizen kunnen een volledige terugbetaling van hun ticket aanvragen.

Een lijst van alle geannuleerde vluchten is beschikbaar op de site van brusselsairlines.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer