Direct naar artikelinhoud
Dieren

Zaventem op zoek naar een kat

Bassie wist te ontsnappen uit zijn ijzeren kooi op weg naar de bagageband.Beeld Rv

Op de luchthaven in Zaventem zoekt men met man en macht naar de kat Bassie. Die ontsnapte vorige week uit zijn kennel op weg naar de bagageband. “De kans dat we Bassie levend vinden wordt elke dag kleiner.”

Paniek alom bij het Nederlandse baasje dat haar twee katten had laten overvliegen uit Turkije vorige week donderdag. Een van de katten, Bassie, wist te ontsnappen uit zijn ijzeren kooi. Waar en hoe de kater wist te ontsnappen is niet helemaal duidelijk. Vast staat dat slechts een van de twee kennels op de bagageband gevuld was - met Bassies zusje Zorra.

De zoekactie die daarop startte, bleef tot nu toe zonder resultaat. "Twee dagen geleden kregen we het nieuws dat Bassie op beveiligingscamera's werd gezien. Daardoor is men gerichter kunnen beginnen zoeken", zegt Simone Van der Meiden van Agra. Die Nederlandse stichting helpt bij het verschepen van Turkse straatkatten naar Nederland. Van der Meiden hielp het baasje van Bassie dan ook bij het regelen van het vervoer en volgt de zaak voor haar op. "U kan zich voorstellen dat zij niet meer eet of slaapt sinds Bassie vermist is."

"Het laatste dat we hebben opgevangen, is dat men vangkooien heeft ingezet in de hoop om Bassie zo te vinden", zegt Van der Meiden. Al moet ze ook bekennen dat de kans dat Bassie levend wordt teruggevonden, steeds kleiner wordt. "Een kat kan normaal drie dagen zonder eten. Stel dat Bassie in een hangar met muizen is terechtgekomen, dan is de kans groot dat hij nog leeft. Maar als hij de landingsbaan is op gerend, tja..."

De Nederlanders willen graag zelf helpen met zoeken naar Bassie op de luchthaven maar mogen niet. "Niemand antwoordt op onze vragen. Het enige dat we horen is 'dat er gezocht wordt'", klinkt het.