© TDK

Lichaam van vermiste man aangetroffen in Leuvense Vaart

Duikers van de brandweer hebben vrijdag het lichaam van een man uit de Leuvense Vaart gehaald. Het parket bevestigt dat het gaat om de vermiste John Krahé. Die verdween begin januari uit zijn woning in Mechelen. Ondanks tal van zoekacties, werd hij niet gevonden.

Theo Derkinderen

Het was een voorbijganger die ter hoogte van de Muizenvaart in Mechelen een lichaam zag drijven. Politie en brandweer werden erbij gehaald en konden het lichaam aan de kant trekken. Heel snel werd duidelijk dat het zo goed als zeker om de vermiste John Krahé (74) ging.

Krahé verdween in de nacht van 4 op 5 januari uit zijn woning in de Tuinbouwstraat. Hij vertrok zonder geld of gebit. De familie organiseerde de dagen na zijn verdwijning tal van zoekacties. Onder meer de waterloop vlak bij het ‘spookhotel’ in het Vrijbroekpark werd door duikers van de brandweer doorzocht. Ook de ruïne en kruipruimtes van het hotel werd doorzocht. Op de Leuvense Vaart werd een sonarboot ingezet en een week na zijn verdwijning namen meer dan tweehonderd mensen deel aan een grote zoekactie in de ruime regio rond het Vrijbroekpark. Allemaal zonder resultaat. Het lichaam van John Krahé werd nergens aangetroffen. Tot vrijdagvoormiddag dus.

Het parket bevestigt dat het gaat om het lichaam van de vermiste John Krahé.

De Muizenvaart werd een groot deel van de dag afgesloten door de politie. Het labo en een wetsdokters kwamen ter plaatse voor een eerste onderzoek van het lichaam. Voorlopig zou niets in de richting van een misdrijf wijzen.

Wie met vragen zit rond zelfdoding kan terecht op het nummer van de Zelfmoordlijn: 1813 of via zelfmoord1813.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER