Politie is alomtegenwoordig in de Oeigoerse Autonome Regio.
Volledig scherm
Politie is alomtegenwoordig in de Oeigoerse Autonome Regio. © REUTERS

Turkije: “China moet concentratiekampen voor Oeigoerse moslimminderheid sluiten”

Turkije dringt er bij China op aan “concentratiekampen” waar Oeigoeren vastzitten te sluiten en de rechten van deze moslimminderheid in China te respecteren. Meer dan een miljoen Oeigoeren worden gefolterd en “politiek gehersenspoeld” in kampen en gevangenissen in China, stelt het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring.

5 reacties

  • eric maier

    5 jaar geleden
    China steekt eens flink de middenvinger op. Helaas hebben ook zij vaker problemen met Oeigoerse rebellen die inspratie halen uit het wahabisme. Helaas boet de rest daar ook voor. Turkije moet verder wel naar zichzelf kijken, ivm de Koerden. Die worden echt als onmensen behandeld. Nochtans is de Koerdische gemeeschap de meest tolerante ivm godsdiensten en cultuur invloeden uit de hele Midden Oosten regio. Daar kan Erdogan veel van leren.
  • Doms Georgette

    5 jaar geleden
    Ja eerst het voorbeeld geven en de Koerden met rust laten, en eigen volk die nu allemaal gevangen zit of zijn werk kwijt is, eerst in eigen land kijken
  • Francis Brooks

    5 jaar geleden
    Hier een goede deal: China laat de Oeigoeren gerust en Turkije laat de Koerden gerust... En dan hopen dat de rest van de wereld elkaar gerust laat... Te utopisch zeker?
  • Johan Gorris

    5 jaar geleden
    En over vervolging van christenen geen woord.
  • Karel Pieters

    5 jaar geleden
    Ok, Turkije beginnen jullie dan maar de koerden als mensen te behandelen ...