De ingang van de Denisova-grot in Siberië, waar bewijzen werden gevonden van uitgestorven mensensoorten.
Volledig scherm
De ingang van de Denisova-grot in Siberië, waar bewijzen werden gevonden van uitgestorven mensensoorten. © REUTERS

Nieuwe ‘spookvoorouder’ ontdekt met artificiële intelligentie

Voor het eerst is gebruik gemaakt van artificiële intelligentie voor onderzoek naar de menselijke evolutie. Het resultaat: de ontdekking van een tot nu toe onbekende voorouder. Anders gezegd: het tienermeisje ‘Denny’ dat 50.000 jaar geleden als nakomelinge van een neanderthaler en een denisovamens op aarde rondliep, blijkt niet het enige product te zijn van een seksuele ontmoeting tussen verschillende soorten mensachtigen.

16 reacties

  • Benny de Groot

    4 jaar geleden
    Mensachtigen. Het feit dat de eerste geavanceerde beschavingen spreken over onze creatie (DNA manipulatie) door andere wezens, naar 'hun beeld, hun gelijkenis' is nog altijd maar 'conspiracy theory' zeker? Natuurlijk hebben die beschavingen het allemaal verzonnen. Simpele zieltjes hoor, die moderne mensen. :)
  • Hilde

    5 jaar geleden
    Welk nut heeft dit, en gratis zullen die onderzoeken ook niet zijn, ze kunnen beter dit geld spenderen aan de nog levende mensen.
  • marijke van Wezer

    5 jaar geleden
    @jan Verstrepen , u stelt dat als de wereldbevolking een mengeling is van alle bestaande rassen er geen (rassen) haat meer zou zijn?Niet erg logisch want de meeste oorlogen gestuurd door haat gaan niet over de kleur van de mensen maar over religie en over grondgebied ,en de ertsen of petroleum die daar te vinden zijn
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    120 jaar geologische exploraties van elk continent en vele oceaanbodems, leverden honderden miljarden fossielen op waarmee onze musea gevuld zijn. In plaats van vele overgangsvormen (missing links) te vinden zijn de gaten tussen de hoofdgroepen van organismen, w.o. de mens, alleen maar groter geworden. Zoek op: Evolutie en het fossielenbestand - The Journey ---- Zoek op: Online Boek "95 Stellingen tegen Evolutie."
  • censor

    5 jaar geleden
    Buitenaardsemanipulatie....en creaties.....en Darwin geeft ook geen afdoende antwoorden op evolutie, zelfs omstreden,...maar het is een uitleg zeker ?