Direct naar artikelinhoud
Energie

Peeters en Marghem willen verhoging sociaal tarief terugdraaien

Kris Peeters et Marie-Christine Marghem.Beeld Photo News

De energieregulator CREG heeft vandaag van de ministers van Consumenten en Energie, Kris Peeters en Marie Christine Marghem, de opdracht gekregen om tegen donderdag na te gaan of de verhoging van het sociaal tarief van gas en elektriciteit kan worden teruggedraaid en hoeveel dat zou kosten.

De ministers ontvingen de Commissie voor de Regulering van Elektriciteit en Gas (CREG) naar aanleiding van de prijsverhoging van het sociaal tarief voor elektriciteit en gas met 22 procent. Het sociaal tarief voor elektriciteit en aardgas wordt volgens vaste regels tweemaal per jaar berekend door de CREG. Door de stijging van de elektriciteits- en aardgasprijzen in de voorbije maanden ging ook het sociaal tarief met een forse ruk omhoog.

Vandaag vroegen Peeters en Marghem de CREG om tegen donderdag 14 februari adviezen af te leveren rond volgende vragen: ‘Wat is de financiële impact van de bevriezing van het sociaal tarief?’ en ‘Kan die bevriezing retroactief ingaan vanaf 1 februari?’. Zo verwachten ook op middellange termijn een advies rond hoe een forse stijging van de sociale tarieven in de toekomst kan vermeden worden.

Lees ook: Sociale stroomtarieven worden duurder: “Dit wordt de doodsteek voor de sukkelaars”