Direct naar artikelinhoud
Hells Angels

Grote politiemacht valt binnen in clublokaal Hells Angels na valse oproep

De politie liet duidelijk niets aan het toeval over.Beeld Gianni Barbieux

In Gentbrugge heeft de Gentse politie een grootse interventie gehouden aan het Hells Angels-clublokaal op de Brusselsesteenweg. Onder meer enkele zwaar bewapende politieagenten, een helikopter en de speciale eenheden (POSA) kwamen ter plekke. De interventie kwam er nadat een 44-jarige man beweerde dat hij geweerschoten hoorde. Dat werd vernomen bij de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. De man bekende intussen dat zijn oproep vals was.

en

Met een grote politiemacht werd rond 22 uur de interventie ingezet op het Hells Angels-clublokaal, dat zich tegenover de carpoolparking Arsenaal bevindt. Bestuurders die van de afrit van de E17 kwamen, werden tegengehouden door zwaar bewapende agenten en onmiddellijk de andere richting uitgestuurd.

Nu blijkt dus dat een valse oproep aan de basis van de interventie lag. De man zal strafrechtelijk vervolgd worden.

Een man wordt door de politie meegenomen.Beeld Gianni Barbieux

Het clublokaal van de Hells Angels, tegenover de carpoolparking Arsenaal, kwam in 2016 al in het nieuws. Toen zag een getuige hoe een man van dichtbij meerdere keren op iemand schoot. Iets daarvoor was het slachtoffer op de park & ride uit een witte bestelwagen gestapt. Na het incident strompelde het slachtoffer naar zijn bestelwagen en reed weg. Het slachtoffer werd gevonden, hij overleefde de aanval. De schutter werd nooit teruggevonden.

De Brusselsesteenweg werd meer dan twee uur lang afgezet door de politie.Beeld Sam Ooghe
Het clublokaal van de Hells Angels in Gentbrugge.Beeld Google Maps