© bfs

Man vlucht weg van politie in Brasschaat, waanzinnige achtervolging aan 260 km per uur eindigt met zware crash

Een achtervolging die begonnen was op de E19 in Brasschaat is vannacht geëindigd met een zware crash op de E17 ter hoogte van Waasmunster. Daar hadden de agenten de snelweg volledig afgesloten.

bfs

De vluchtende bestuurder, die met een Audi met Franse nummerplaat reed, scheurde aan snelheden tot 260 kilometer in de richting van Gent. Ter hoogte van de hinderlaag in Waasmunster reed hij in op vijf wagens die er stilstonden. Ondanks zijn opgelopen verwondingen slaagde de bestuurder er nog in om te vluchten. Een trucker uit een vrachtwagen die was aangereden hielp de agenten vervolgens een handje en slaagde erin om de man te tackelen. Daarop kon hij worden ingerekend door de politie. In de koffer van zijn auto bleek een zak met daarin twee kilogram marihuana te zitten.

Een van de auto’s die betrokken was in de crash werd tot schroot herleid. Als bij wonder vielen er daarbij geen doden. Een bestuurder van een Volkswagen die tijdens de crash werd aangereden werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Een koppel dat in een andere wagen zat was in shock.

© bfs

© bfs

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER