Vader en zoon breken arm van agent na ruzie over verkeerd geparkeerde auto

Een Genkse vader en zijn zoon riskeren een jaar cel en 800 euro boete omdat ze tijdens een discussie over een verkeerd geparkeerde auto twee agenten hebben aangevallen. Bij het dispuut viel één van de politiemannen en brak zijn arm.

Het gezin was op 19 maart 2017 na een voetbalwedstrijd op café gegaan in Bilzen. Maar ze blokkeerden met hun wagen een uitrit, waarop de eigenaar van de woning de politie verwittigde.

Twee agenten kwamen ter plaatse en wilden een proces-verbaal opmaken toen de eigenares van de wagen uit het café kwam gelopen. Ze vroeg of ze de auto mocht verplaatsen, maar de agenten zeiden haar dat ze sowieso een boete moest betalen. Daarop kwamen haar man en zoon, gevolgd door enkele andere cafébezoekers, verhaal halen.

Toen de man wiens oprit ze blokkeerden, begon te roepen, dreigde de situatie uit de hand te lopen. Uit voorzorg probeerden de agenten de vader in de combi te krijgen. Die verzette zich echter en ook zijn zoon viel de agenten aan. Tijdens het trek- en duwwerk viel een agent achterover en brak zijn arm. Zijn collega moest met traangas spuiten om de groep op afstand te houden en de hulp inroepen van collega’s uit Hasselt en Genk.

De gevolgen voor de agent die zijn arm brak, zijn extra zwaar omdat hij na zijn val, vier maanden voor zijn pensioen, een zware operatie moest ondergaan, een jaar buiten dienst was en een geplande vakantie moest opzeggen. Hiervoor vraagt hij een schadevergoeding van meer dan 10.000 euro. De arbeidsverzekering van beide agenten vraagt daarbovenop een schadevergoeding van meer dan 38.000 euro voor de uitbetaalde lonen, premies en andere kosten tijdens het ziekteverlof van de agenten. Vonnis op 13 maart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen