Direct naar artikelinhoud
Festival

Dancefestival Laundry Day transformeert naar hiphopfestival Fire Is Gold

Laundry Day 2017.Beeld Tim Dirven

Laundry Day gooit het over een andere boeg. Na 21 edities kiest het muziekfestival, dat in 1998 begon in de Antwerpse Kammenstraat, resoluut voor urban muziek in plaats van de dansbare elektronische muziek waar het festival in het verleden mee uitpakte.

Organisatoren Atmosphere Architects ruilen vanaf dit jaar de naam Laundry Day in voor Fire Is Gold, een hiphop- en urbanfestival dat sinds 2017 plaatsvond in Vilvoorde. “We kunnen en willen niet blind zijn voor deze muziek en stijl, die eigenlijk ook alom vertegenwoordigd is in ons dagelijkse leven”, zegt medeorganisator Wim Van der Borght. “Met de evolutie van Laundry Day naar alleen maar Fire Is Gold willen we voorop blijven en een antwoord bieden op die levensstijl. Dat is iets wat we als festivalorganisatoren willen blijven ambiëren.”

Laundry Day 2017.Beeld Tim Dirven

Volgens de organisatie waren het tijdens de laatste edities van Laundry Day vooral de hiphoppodia die het meeste publiek trokken, ondertussen trok het Vilvoordse Fire is Gold op zijn tweede editie ruim 5.500 hiphopfans aan. Daarom wordt vanaf de volgende editie een combinatie gemaakt van die meest succesvolle Laundry Day-podia van vorige jaren en de formule van Fire Is Gold. Het nieuw gefuseerde festival focust op de volledige hiphopcultuur, niet enkel de muziek maar ook urbancultuur als skaten, basketbal, dans en streetart.

Het nieuwe Fire Is Gold zal op 24 augustus plaatsvinden op het domein Middenvijver op Linkeroever in Antwerpen. De organisatie hoopt 10.000 bezoekers aan te trekken voor de eerste editie van de nieuwe formule.

Fire Is Gold.Beeld Francis Vanhee
Fire Is Gold.Beeld Damon De Backer