.
Volledig scherm
. © VTM NIEUWS

Bewoner van huis met nazisymbolen in Keerbergen: “Ik geniet van de aandacht”

Het parket van Leuven voert een gerechtelijk onderzoek naar een man die zijn woning in Keerbergen versierd heeft met ondubbelzinnige nazisymbolen. Dat gebeurt na een klacht van Unia wegens overtreding van de negationismewet. Dat melden RTBF en De Morgen en wordt aan Belga bevestigd door Unia.

94 reacties

  • Andy De Schieter

    5 jaar geleden
    Hij heeft een mening en iedereen mag een mening hebben. Als je je huis in een bepaalde kleur verft wilt dat dan zeggen dat je een politieke voorkeur hebt ? Het is zijn woning en niemand heeft er iets te zoeken.
  • Liesbeth Cuppens

    5 jaar geleden
    Mijnheer geniet van de aandacht die hij krijgt, maar staat niet stil bij de gruwelen van WO II. Hitler verheerlijken vind ik teken dat er bij hem meer dan enkel één vijs los zit. Hij spreekt over 'vrije meningsuiting' zonder daarbij te beseffen dat uitgerekend dat aspect volledig verloren ging tijdens de oorlog. Hopelijk moet hij de Nazi-symbolen snel verwijderen, want ik kan mij indenken dat het onaangenaam is om deze tekens bij de buren te zien staan.
  • Dirk Mortier

    5 jaar geleden
    Mocht morgen iemand zijn huis met Stalin spullen decoreren zou niemand er iets tegen zeggen, nochtans meer doden op zijn geweten, maar niet het beloofde...
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Ik zou mij ook niet op mijn gemak voelen als mijn gebuur een moslim zou zijn die zijn huis volhangt met IS-symbolen, vlaggen van het kalifaat en haatpamfletten tegen ons de ongelovigen. Ik ben dan wel een voorstander van het recht op vrije meningsuiting maar zover zou ik het toch niet willen zien komen. Er zijn grenzen aan dat recht op vrije meningsuiting - en al maar goed.
  • Annie Darden

    5 jaar geleden
    Gooi die voor mijn part in een afgezonderde cel voor heel zijn leven ! Hij stoot duizenden en duizenden mensen voor het hoofd.