AFP
Volledig scherm
© AFP

Peiling: socialisten grote verliezer Europese verkiezingen, geen meerderheid meer met christendemocraten

De socialistische fractie in het Europese parlement, S&D, zou de grote verliezer worden van de verkiezingen van eind mei. Ook de christendemocratische EVP, sinds mensenheugenis de grootste partij in Europa, zou forse verliezen lijden. Samen zouden beide fracties voor de eerste keer ooit geen meerderheid meer hebben in het Europese parlement in Brussel en Straatsburg. Grote winnaars zouden de liberalen en de eurosceptici zijn.

4 reacties

  • Ludo Wouters

    5 jaar geleden
    De socialisten en de katholieken dachten dat ze sociaal moesten zijn tegenover heel de wereld en vergaten daarbij dat ze eerst sociaal moesten zijn tegenover hun eigen bevolking. Wanneer je veel geld begint uit te delen aan mensen die nooit een euro hebben afgedragen, en je begint minder en minder geld uit te geven aan mensen die 40 jaar gewerkt hebben, dan gaat het goed fout. En Crombez met zijn gratis verhaal is ook oud en versleten en werkt niet.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Het neoliberale globalisme is nu al de bron van veel ellende, toenemende inkomensongelijkheid, afbraak van sociale rechten en milieuverloedering. Nog meer van dat en het is de weg naar de afgrond. Dezelfde evolutie als 100 jaar geleden. Toen dat ongebreidelde liberale kapitalisme de weg voorbereidde naar de fascistische dictaturen en een wereldoorlog. En de paarse socialisten slapen verder en willen enkel hier en daar wat scherpe kantjes afvijlen bij gebrek aan een visie.
  • vicky vanderweyen

    5 jaar geleden
    Eigen schuld, het socialisme heeft niets meer te maken met de oorsprong van wat eens hun handelsmerk was,er zijn voor de werkende mens en de"zwakkere" in de maatschappij,ze zijn een partij geworden die geen idealen meer hebben.
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Heeft alles te maken dat mensen bang zijn dat ze heel de wereld op onze kost naar hier halen, niets met het sociaal luik.