BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Francken dient klacht in na protest Verviers, PS-burgemeester: “Hebben het recht te betogen tegen extremist”

Theo Francken (N-VA) heeft een klacht ingediend bij de politie na het protest van gisterenavond tegen zijn komst naar Verviers. Zijn wagen raakte daarbij beschadigd. De ex-staatssecretaris voor Asiel en Migratie zou in Verviers zijn boek ‘Continent sans frontière’ (Continent zonder Grenzen) voorstellen, maar de lezing werd last minute geannuleerd door een betoging waar ook PS-burgemeester Muriel Targnion aan deelnam. “Dit is een Vlaamse politicus die de Walen terecht een extremist vinden”, verklaarde zij aan RTBF. Francken vraagt dat ook het gedrag van de burgemeester onderzocht wordt, omdat ze niet geprobeerd zou hebben de gemoederen te bedaren.

297 reacties

  • nicole van nuffel

    5 jaar geleden
    Dat hij er weg blijft want voor de rest doet NV-A niets dan de walen zwart maken en nu gaat hij is uitdagen.Als het aan hun ligt splitsen ze ons land in twee en we zij maar een voorschoot groot.
  • dirk vanderaa

    5 jaar geleden
    Aan de pamfletten te zien kunnen ze zelfs hun moedertaal nog niet correct schrijven, laat staan de Engelse taal. Betogen en vernielingen aanbrengen daarentegen, daar hebben ze een 'master' in, dat moet men hen niet aanleren. Zelfs de komst van een democratisch verkozen politieker is blijkbaar een reden om op straat te komen, mensen te belagen en vernielingen aan te brengen. anderzijds pleiten ze wel voor betere verdraagzaamheid in de wereld. Ze moesten zich schamen!
  • Anne-Marie Verhelst

    5 jaar geleden
    Teo komt op voor zijn mening zoals velen van ons Belgen doen,wij zijn een vrij land. De burgemeester moest ingrijpen ,zij is haar functie niet waard
  • Kurt Decloedt

    5 jaar geleden
    Betogen ja, vandalisme nooit. Is het nu links of rechts de schade is er. Maar mogen de rechtse moraalridders nu ook stoppen?
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Wie met meubilair van een hotel naar de politie gooit, is Tuig. Wie deuken in een auto stampt, is Tuig. Wie dat doet, énkel vanuit zijn linkse overtuiging, is Links Tuig. Wat in Verviers gebeurd is, is kenmerkend voor de linkse onverdraagzaamheid wat vrije meningsuiting betreft: "WIJ bepalen wanneer een mening racistisch is, en WIJ bepalen wanneer een mening al dan niet mag geuit worden".