Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Liefst 432 miljoen euro achterstallige alimentatie in ons land

Afgelopen jaar is het bedrag aan achterstallig onderhoudsgeld in België opgelopen tot 432 miljoen euro. Dat is ruim een een derde meer dan vijf jaar eerder, meldt VRT NWS.

7 reacties

  • birgit vanderest

    5 jaar geleden
    @ Guido, inderdaad 80% aftrekbaar!
  • Peter Bosmans

    5 jaar geleden
    Net zoals vele zaken is ons recht alleen gebaseerd op geld verdienen, voor de juristen dan. Wij krijgen een recht op papier, maar als de andere partij dat niet respecteert, dan gebeurt er niets, tenzij je actie neemt en dat kost jou geld. En als het dan misloopt, dan is het ook allemaal jouw fout, nooit van de jurist of de overheid. En dus blijven vele rechten onbetaald omdat dat goedkoper is dan een procedure op te starten.
  • ronny cuypers

    5 jaar geleden
    Heel die wetgeving is dan ook totaal verouderd tegenover de evolutie van onze maatschappij en onze visie op relaties. De wet is gemaakt voor stabiele huwelijkssituaties, niet voor voortdurend partner wisselen.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Achterstallig onderhoudsgeld? Hoe is dat mogelijk, er zijn mensen die álles wordt afgepakt om alimentatie te betalen en geen inkomen overhouden?Misschien eens beter geval per geval bekijken ipv selectief laten lopen?Telkens dezelfde 'slimmeriken' hebben zogezegd níks..
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Deze dienst ging het ook allemaal eens regelen bij het van start gaan en wat blijkt ,juist bijna een half miljard euro achterstand ,lees afgewimpeld op de burger ,want terug-halen gebeurd nooit.