Theo Francken (N-VA) dient klacht in na schade aan zijn wagen bij protest in Verviers

© BELGA

Voormalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA) heeft bij de politie klacht ingediend omwille van de schade die zijn auto dinsdagavond in Verviers heeft opgelopen. Hij vraagt ook dat het gedrag van de burgemeester van Verviers wordt onderzocht, omdat zij niet zou hebben geprobeerd de gemoederen te bedaren.

adm

De lezing van Francken ging aanvankelijk plaatsvinden in Barchon, maar werd verschillende keren verplaatst. Uiteindelijk werd dinsdagavond gekozen voor een hotel in Verviers. Daar werd de ex-staatssecretaris opgewacht door een honderdtal betogers. Onder hen ook de burgemeester van Verviers. Volgens Francken werd de sfeer al snel grimmig en werd hij verplicht om rechtsomkeert te maken. “Aangevallen door extreemlinks tuig”, klonk het Twitter. Iets later tweette hij een foto van een deuk in zijn wagen. Hij kon het ook maar matig appreciëren dat de burgemeester van Verviers, Muriel Targnion (PS), zich bij de betogers had aangesloten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Woensdagmorgen heeft Francken bij de politie van Lubbeek klacht ingediend tegen onbekenden omwille van de schade aan beide kanten van zijn wagen. Hij heeft in zijn klacht ook vermeld dat de burgemeester “ernstig nalatig” is geweest door mee te betogen en op geen enkele wijze de verhitte gemoederen te hebben bedaard. “Ik vraag dat dit onderzocht wordt”, aldus Francken.

© ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen