Op 13 maanden tijd werden slechts 65 wagens ingeleverd in ruil voor een vergoeding.
Volledig scherm
Op 13 maanden tijd werden slechts 65 wagens ingeleverd in ruil voor een vergoeding. © Illias Teirlinck

Amper 65 op 100.000 bedrijfswagens ingeleverd: ‘cash for car’-regeling kan werknemers niet overtuigen

BinnenlandDe ‘cash for car’-regeling, waarbij werknemers hun bedrijfswagen kunnen inruilen voor een licht belaste vergoeding, kan maar weinig mensen overtuigen. Sinds het ingaan van de regeling dertien maanden geleden is slechts 0,065 procent van de bedrijfswagens ingeleverd in ruil voor de vergoeding, zo blijkt donderdag uit cijfers van hr-diensterverlener Acerta.

25 reacties

  • Johan Verbiest

    5 jaar geleden
    Ze bedoelen loonwagens zeker, schoonbroer heeft er een voor zijn deur staan (BMW) en gebruikt dien enkel voor zijn plezier,naar zijn werk rijd hij met de trein.. Banken weten blijkbaar niet wat doen met hun winsten en delen dus massaal loonwagens uit,terwijl ze klanten aanmanen om zo weinig mogelijk hun bankkaart te gebruiken wegens te hoge kosten..
  • Dirk DE Bakker

    5 jaar geleden
    Ze zouden op alle leasewagens die niet echt gebruikt worden voor het werk grote reklame-stickers moeten hangen en inderdaad een verbod om in het weekend ermee rond te rijden, mss vanaf nu kleinere auto's geven.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Schaf deze discriminatie af,ieder werkende heeft een forfait bij berekening belastin-gen die ervoor bedoeld is infeite je woon werk te bekostigen,heb je eigen wagen en je gaat boven de forfait kan je overwegen je wagen in te brengen ,vaak is dit maar rendabel bij 120 km per dag naar 't werk.Ergerlijke is dat loonwagen bezitters ook deze aftrek niettegenstaande ze nul kosten hebben dit ook nog krijgen,van twee borden eten alsof het nog niet erg genoeg is to die geen wagen hebben.
  • William Van den Berghe

    5 jaar geleden
    Wat hadden ze nu verwacht ???
  • etienne vijverman

    5 jaar geleden
    de kroniek van op voorhand mislukte maatregel !!!!!