EPA
Volledig scherm
© EPA

Advocaten El Chapo sturen aan op nieuw proces: juryleden consulteerden media

De advocaten van Joaquin ‘El Chapo’ Guzman zullen mogelijk een herziening van het proces tegen de drugsbaron aanvragen. Een van de juryleden bekende aan Vice News dat minstens vijf van zijn/haar collega’s hebben gelogen en het proces wel degelijk in de media volgden, wat niet toegestaan was. El Chapo werd op 12 februari over heel de lijn schuldig bevonden. In principe kent hij zijn strafmaat - naar verwachting levenslang - in juni. Maar het vonnis komt nu mogelijk op de helling te staan

2 reacties

  • Bernard Loncke

    5 jaar geleden
    De kracht van het geld ..vraag het maar aan De Gucht. Goede advocaten vinden altijd een deurtje of procedure fouten....kennen we hier! Gerechtigheid is ver te zoeken!
  • Paul Philippaerts

    5 jaar geleden
    Ja daar is het gerecht natuurlijk voor ingericht voor rijk volk. Die kerel moet niet naar de centen kijken, die kan nog gemakkelijk 100 processen voeren als het moet. Hij heeft pech dat het in de usa gebeurt en dat er zoveel ruchtbaarheid aan het proces gegeven wordt. In zijn vaderland had hij de bewakers al lang omgekocht en was hij op vrije voeten. Zijn commerce gaat toch door dat is geen probleem. Daar kunnen zelfs de amerikanen niks aan doen.