Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Waarom een biefstukje uit de VS anders smaakt dan uit Ierland

Wat de koe eet is bepalend voor de smaak van het vlees, zeggen kenners. Vooral de discussie over wat beter vlees oplevert - gras of graan - loopt soms hoog op tussen de experts. Keuringsdienst van Waarde (een Nederlands consumententelevisieprogramma) ging op zoek naar antwoorden.

4 reacties

  • Guido Leurelle

    5 jaar geleden
    Waarom moet dat vlees van zover komen, hebben wij geen goed vlees misschien, ? Koop Belgisch , en dan klagen dat we teveel fossiele brandstoffen gebruiken
  • Maya Debie

    5 jaar geleden
    Er kan niks,maar dan ook niks aan de smaak van Iers Vlees. Wie gezien heeft hoe de koeien daar jaar rond op de wei staan en wat voor plaats die daar hebben en hoe goed die behandeld worden twijfelt niet meer. En na het Ierse stukje vlees komt ons blauw-wit hier ook op tafel, eerder dan Amerikaans(Hormonen??).
  • Jean smits

    5 jaar geleden
    mooi in theorie , maar de echte reden is dat in de VS hormonen nog altijd toegestaan zijn in vetmesting , natuurlijke hormonen mogen tot enkel weken voor de slacht nog toegediend worden , is wettelijk zo , hier heeft men de hormonen maffia opgerold en in de VS subsidieerd men ze
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Prachtig programma waarin we dikwijls zien hoe we van alles wijsgemaakt worden over wat we eten. Lobbyisten doen zeer goed werk om de Europese regelgeving aan te passen in functie van de bedrijven.