Beslis niet halsoverkop. Makelaars gebruiken soms trucs om snelle beslissingen te forceren.
Volledig scherm
Beslis niet halsoverkop. Makelaars gebruiken soms trucs om snelle beslissingen te forceren. © Getty Images/Cultura RF

Valkuilen van een oud huis: koop met je hart… en verstand!

WOON.Een rijke geschiedenis, authentieke elementen of een uniek karakter: redenen genoeg waarom om te vallen voor een oud huis. Toch laat je je tijdens je huizenjacht best niet alleen leiden door ‘de klik’ die je voelt. Een gewaarschuwd koper is er twee waard!

13 reacties

  • Jan Wuyts

    3 jaar geleden
    Onze politici hebben de mond vol van "betonstop". Wel, breng de BTW op aankoop van oude woningen op 6 % ipv 21 % (beschrijf). Op een woning van 280.000 maakt dat 32.000 € verschil, dat je kan gebruiken in je renovatie of lagere leningskosten... en het zorgt voor extra werk/jobs voor talloze firma's in die sector.
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    Een makelaar is de enige verkoper die geen garantie geeft voor het via hem verkochte product, het zijn dan ook dikwijls gewetenloze schurken. Ikzelf zou nooit een goede makelaar zijn. Als iemand een huis wil kopen waaraan ik veel gebreken zie die de koper blijkbaar niet gezien heeft, dan zou ik hem erop wijzen, maar zo werkt een makelaar niet: mensen stimuleren tot kopen en zijn ‘ere’loon opstrijken is het enige dat telt bij die huisparasieten.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    @Alain Stuker: inderdaad!Hier worden we enkel gepluimd.neem nu KI: belasting betalen op een schatting áls je huis verhuurd ZOU worden, je betaalt dus belasting op een inkomen dat je NIET HEBT! Hoe waanzinnig is dát?! Geen normaal mens zou nog een kot moeten kopen of bouwen hier en levenslang krom liggen,bestolen worden omdat de staat toch alles afpakt, zelfs ná je dood!
  • Gaston Foubert

    5 jaar geleden
    Niet alle oude huizen zijn koten Sabinne Langentee.
  • Jo Peeters

    5 jaar geleden
    Als je een huis koopt, gebruik het dan zoals het is. Ik zie soms goede huizen waar men plots begint aan de renoveren en dan denk ik, waarom kopen mensen dat nu als het toch niet goed vinden.