Onbekende Pool wint derde etappe in Ronde van Antalya, Mathieu van der Poel spaart zich en lost bergop in slotfase

Szymon Retika heeft de koninginnenrit van de Ronde van Antalya op zijn naam geschreven. De Pool glipte mee in een uitgebreide kopgroep van 22 en eindigde lastige slotklim richting Termessos voor Juan Lopez en Rubén Plaza. Otto Vergaerde werd beste Belg. Mathieu van der Poel hielp in het begin van de rit mee om het peloton uit elkaar te rijden, maar uiteindelijk reed hij in spaarmodus de rit uit.

Jeffrey Fierens, rahe

De Turkse zon van de afgelopen dagen maakte plaats voor typisch Vlaams regenweer. Daarin voelden de renners van Corendon-Circus zich thuis, met een alweer erg bedrijvige Mathieu van der Poel voorop. De Nederlands kampioen klaagde eerder deze week al over de “levensgevaarlijke” toestanden in de eerste twee ritten en om op de kletsnatte wegen uit de dagelijkse valpartijen te blijven koos hij ervoor om samen met veel steun van ploegmaat Stijn Devolder het tempo vanaf de start hoog te leggen Het beukwerk loonde: de zwakkere, en minder stuurvaardige, Turkse renners moesten meteen overboord en de ploeg van de broers Roodhooft zorgde er zelfs voor dat het peloton na dertig kilometer al in drie stukken lag. En dat allemaal zonder enige averij. Missie geslaagd dus.

© Goshotsnet Onur Cam

Bovendien zaten er met ook nog Dries De Bondt en Roy Jans vier Corendons in de eerste groep van 22. Maar voor de overwinning was de slotklim van negen kilometer naar Termessos te zwaar. Van der Poel koos al vroeg voor de spaarmodus en eindigde op meer dan vier minuten.

Na twee Nederlandse zeges ging de overwinning dit keer naar de onbekende Pool Szymon R6etika. De renner van Leopard Cycling Team, in 2015 stagiair bij Trek, sprong op zo’n vijf kilometer weg vanuit de kopgroep en bleef aan de finish de Spanjaarden Juan Pedro Lopez en Rubén Plaza voor. Otto Vergaerde werd bovenop Termessos beste Belg op de zeventiende plek.

Morgen staat er nog een vlakke slotrit van 157 kilometer op het programma. Een nieuwe kans voor Roy Jans, die hunkert naar ritsucces nadat hij eergisteren na een fotofinish tweede werd. Of wil Mathieu van der Poel zijn uitstap naar Turkije bekronen met een tweede ritwinst?

Uitslag etappe 3:

1. Szymon Rekita

2. Juan Pedro Lopez

3. Ruben Plaza

© Goshotsnet Onur Cam

© jefi

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer