PostNL zoekt honderd pakjesbezorgers in België

Met de eindejaarsperiode in zicht werft PostNL in België extra personeel aan. Dat meldt de pakjesbezorger in een persbericht. Het gaat om een honderdtal jobs, die voornamelijk tijdelijk zijn en deels ook door zelfstandige chauffeurs worden ingevuld.

PostNL zet zich schrap voor het groeiend aantal pakjes dat elk jaar tijdens de feestperiode moet geleverd worden. Vorig jaar bezorgde PostNL in België naar eigen zeggen meer dan 80.000 pakjes op één dag. Het bedrijf verwacht dat record dit jaar te breken.

Niet alleen worden daarom extra mensen ingeschakeld, PostNL België breidt ook zijn magazijnen uit. In Sint-Niklaas komt een extra magazijn en in Vilvoorde verhuist het bedrijf naar een groter pand. Ook in Sint-Truiden werd de beschikbare ruimte aanzienlijk vergroot.

PostNL België stuurt nu gemiddeld dagelijks 650 pakketbezorgers op pad. Die vertrekken vanuit vijf sorteercentra in Sint-Niklaas, Vilvoorde, Wilrijk, Sint-Truiden en Roeselare. Sinds kort levert PostNL ook in Wallonië. De Waalse pakjes worden momenteel vanuit Vlaanderen verdeeld, maar volgens directeur Rudy Van Rillaer staat distributieruimte in Wallonië “op de planning”.

Van Rillaer kijkt ook uit naar meer details over de maatregelen rond nachtarbeid die de regering wil nemen. “Het gaat nog om een concept dat niet is uitgewerkt. We nemen een afwachtende houding in. Maar een 24 urenservice is natuurlijk erg belangrijk voor de e-commerce”, zegt hij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer