Motard rijdt maar liefst 130 kilometer per uur te hard door Gent

Aan de Industrieweg in Gent is zondag een motorrijder geflitst met een snelheid van 219 kilometer per uur. Twintig procent van de gecontroleerde bestuurders reed daar te snel, meldt de Gentse lokale politie.

De verkeersdienst van de politie hield zondag tussen 14 en 22 uur een controle aan de Industrieweg richting Merelbeke en op de Antwerpsesteenweg richting Gent. “Op de Industrieweg (max. snelheid 90km/u) werden 1.110 bestuurders gecontroleerd, 217 onder hen reden te snel (of 19,5 pct). Het rijbewijs van vier bestuurders werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Eén van deze bestuurders werd op zijn motor geflitst aan de weerzinwekkende snelheid van 219 km/u. Daarnaast werd nog een motorrijder geflitst aan 181 km/u, één autobestuurder aan 176 km/u en een andere aan 146 km/u”, zegt de lokale politie. Zes bestuurders moesten ook blazen maar ze bleken allemaal ‘safe’.

Aan de Antwerpsesteenweg werden 149 bestuurders gecontroleerd. Drie bestuurders hielden zich niet aan de opgelegde snelheid, maar 98 procent deed dat wel. Er werd een topsnelheid gemeten van 103 km/u. “Op dit controlepunt werden 287 samplingtesten afgenomen. Drie bestuurders bliezen ‘positief’. Dit resulteerde in de onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen voor één van deze bestuurders. De overige twee moesten hun rijbewijs afgeven voor 6 uren. Daarnaast bliezen nog drie bestuurders ‘alarm’. Hun rijbewijs werd ingehouden voor 3 uren”, zegt de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen