Veertig snelheidsfreaks houden illegale straatraces op oud vliegveld Brustem

Op het voormalige militaire vliegveld van Brustem hebben straatracers het zondagavond tegen elkaar opgenomen. Rond halfzeven verzamelden motorrijders en uitgebouwde wagens voor een illegaal treffen. De lokale politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken kon zondagavond niemand meer betrappen. De week voordien werden er wel straatracers in actie aangetroffen. De politie stelde vier pv’s op voor onaangepast rijgedrag. Die pv’s zijn overgemaakt aan het parket Limburg.

jcr/maw

De politie weet dat er geregeld illegale dragraces zijn op het militair domein. Na aankondigingen op Facebook reageert de politie meteen met waarschuwingen die wijzen op het verboden karakter van races zonder vergunning. De snelheidsfreaks spreken onderling af om elkaar in Brustem te treffen. Eind januari verscheen op Facebook volgende oproep: ‘Let op, als je komt is alles op eigen risico! We hebben geen toestemming van de blauwe. Laten we opkomen voor onze poco loco drifter!’ (waarbij ‘poco loco’ staat voor ‘beetje gek’)

“Ze komen van overal, vanuit heel Vlaanderen tot diep in Wallonië en Brussel”, zegt korpschef Steve Provost. “Ze verklaren vaak dat ze in Brustem een mooie foto van hun uitgebouwde wagen komen nemen. Onze politieploegen sturen iedereen keer op keer weg na een grondige controle van de wagens. Wanneer de wagens technisch niet in orde zijn, stellen we pv’s op.”

De politieploegen passeren vaak aan Brustem want de voertuigen geraken via de openbare weg eenvoudig op een nevenpiste van het vliegveld. “In principe mag niemand op dat terrein komen”, aldus de korpschef. Zondagavond rond 18.30 uur troffen zo’n 40 snelheidsfreaks elkaar op die landingsbaan voor wedstrijdjes tussen felgekleurde blinkende wagens en motoren. Enkele meisjes hadden zich op een stoeltje langs de baan gezet om het spektakel te aanschouwen. Op enkele beelden is ook te zien hoe motorrijders er op hun achterste wiel de race aanvatten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer