Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Klimaatvriendelijk roadtrippen: de mooiste treinreizen van Europa

De omroepen geven vandaag in Het Laatste Nieuws eerlijk toe dat ze worstelen met de milieu-impact van programma’s als ‘Reizen Waes’, ‘De Mol’ of ‘De wereld rond met 80-jarigen’. Voor velen ongetwijfeld een herkenbaar schuldgevoel. Gelukkig kan je met de trein ook heel wat kanten op. Geen zorgen om je ecologische voetafdruk, wél volop genieten van het landschap dat voorbijschuift. 

13 reacties

  • Tony Van den Eynde

    5 jaar geleden
    Er zijn meerdere redenen om met de trein te reizen: het is vermoedelijk milieuvriendelijker en doordat het trager en dicht bij de grond veel aangenamer en mooier. Maar... het is per kilometer gerekend veel te duur.
  • Nico Vanden Buys

    5 jaar geleden
    Kan tweemaal met het vliegtuig op vakantie gaan voor de prijs van een treinreis naar de Provence. Dus keuze is vlug gemaakt.
  • bryan de ceuster

    5 jaar geleden
    Eugene Peeters: Treinen rijden sowieso, dus of je daar nu mee meerijdt of niet: ze stoten sowieso uit. Je kan er dus beter gaan opzitten, je veroorzaakt 0% extra uitstoot. Vliegtuigen daarentegen worden extra ingezet als er extra vraag is. Jouw vliegreis kost dus extra uitstoot. De berekening is m.a.w. duidelijk: Treinreizen is enorm klimaatvriendelijk.
  • Marc Van Horebeek

    5 jaar geleden
    En de CO2 uitstoot van de centrales die de stroom voorzien voor de locomotieven??? Bovendien rijden er nog heel veel diesellocs ... Kortzichtigheid van de pioniers zeker.
  • Kris Ros

    5 jaar geleden
    Wat een gezever lees je hier toch allemaal. De trein is opeens ook niet meer goed. Ga dan allemaal met de fiets, maar kijk dan eens hoeveel energie en uitstoot er bij komt kijken om het ijzer van uw fiets te maken. Hoeveel uitstoot er bij komt kijken om die van China naar hier te krijgen, want anders is hij te duur. Maak de trein goedkoper en er zullen meer mensen gebruik maken van die vervoersmiddel. Het is nu veel goedkoper om met de auto te gaan, dan de trein te nemen.