© Stad Mechelen

Stadsbestuur verontrust: 75 jongeren van school gestuurd

Met een project zet het Sociaal Huis Mechelen in op jongeren die van school worden gestuurd. In een opstartfase wordt 10.000 euro uitgetrokken om schooluitval tegen te gaan. Die manifesteert zich vooral in het secundair onderwijs.

Sven Van Haezendonck

“In het schooljaar 2017-2018 waren er zo’n 75 uitsluitingen. Wij vinden dat cijfer heel verontrustend, zeker wanneer het gaat om jongeren die al eerder op andere scholen definitief waren uitgesloten”, zegt Gabriella De Francesco (Vld-Groen-m+), schepen van Sociale Zaken. Met het project ‘Aan Boord’ wordt aan deze jongeren extra zorg besteed. Vaak komen ze uit gezinnen met een ernstige armoedeproblematiek.

“Deze jongeren vertonen zelf vaak een ondergravend tot zelfdestructief gedrag. Het gevolg hiervan is dat deze jongeren na een weg van schoolachterstand, schoolmoeheid, conflicten en dergelijke vroegtijdig en zonder diploma dreigen uit te stromen en daardoor een stevige basis missen. De bedoeling van dit project is om deze schooluitval te remediëren, waar mogelijk preventief”, legt de schepen uit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER