© BELGA

KV Oostende reageert op betrokkenheid in ‘Operatie Propere Handen’: “Er kan ons niets ten laste gelegd worden”

KV Oostende heeft op haar website en aan Belga meer uitleg gegeven op de betrokkenheid bij ‘Operatie Propere Handen’. Oostende is ervan overtuigd dat de club niets ten laste kan worden gelegd.

sive

LEES OOK: Operatie Propere Handen breidt uit: ook onderzoek naar zwart geld bij spelers van Standard, Anderlecht en Oostende

Oostende reageerde naar aanleiding van het artikel dat Het Nieuwsblad deze nacht publiceerde. Even voordien had KV Oostende-woordvoerder Bram Keirsebilck al kort gereageerd. “Wat ons betreft, is er niets aan de hand”, zo liet hij aan persagentschap Belga weten. “In oktober, toen de zaak losbarstte, zijn er bij ons dossiers ingekeken, net als bij acht à negen andere ploegen. Dat wisten we dus wel. In ons geval lijkt het om de transfer van Adam Marusic te gaan. We hebben intussen ons licht daarover opgestoken, maar we zien daar niets verkeerd in.”

“Ze vroegen enkel documenten op uit het transferdossier van Adam Marusic, waarbij Dejan Veljkovic handelde in opdracht van de eigenlijke makelaar Mateja Kezman”, gaat het in de mededeling verder. “KV Oostende heeft toen een aantal opgevraagde facturen aan het parket bezorgd. Het gaat om klassieke en correct betaalde facturen voor geleverde diensten (met omschrijving - begeleiding transfer Adam Marusic), net zoals we die ook dagelijks van verschillende andere leveranciers krijgen. De club heeft bijgevolg in deze zaak naar eer en geweten gehandeld, op een integere, verantwoordelijke manier. KVO heeft er alle vertrouwen in dat dit ook duidelijk uit het onderzoek zal blijken.”

Uit de officiële rapporten van de Voetbalbond, waarover Het Nieuwsblad bericht, gaat het over 34 transacties (transfers of contractverlengingen) van spelers van KV Mechelen, Standard, Anderlecht en dus ook Oostende. Het gerecht onderzoekt of het om illegale constructies gaat. De meeste van de verdachte transacties hebben betrekking op spelers van KV Mechelen in de periode tussen april 2015 en maart 2018. Zo kwamen ook Anderlecht en Standard in het vizier. Anderlecht nam linksachter Ivan Obradovic over van Mechelen, Standard haalde er Milos Kosanovic weg. Beiden zijn cliënten van Dejan Veljkovic, spilfiguur en spijtoptant in de zaak Propere Handen.

Een van de vragen die het ­gerecht zich stelt is of de spelers in kwestie zich ook met zwart geld hebben laten betalen. Eerder raakte bekend dat Peter Maes zich via een zwartgeldcarrousel van Dejan Veljkovic zou hebben verrijkt in zijn periode bij Racing Genk en Lokeren.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer