Afscheidnemend parlementsvoorzitter Jan Peumans met N-VA-voorzitter Bart De Wever op de presentatie van de biografie van Peumans, geschreven door zijn zoon Wim Peumans (R) vandaag.
Volledig scherm
Afscheidnemend parlementsvoorzitter Jan Peumans met N-VA-voorzitter Bart De Wever op de presentatie van de biografie van Peumans, geschreven door zijn zoon Wim Peumans (R) vandaag. © BELGA

Bart De Wever: "Zoals Jan Peumans heb je er misschien één nodig in de partij, maar geen twee”

“We hebben nu onze eigen 'éminence grise’.” Dat zei N-VA-voorzitter Bart De Wever vandaag bij de voorstelling van de biografie van partijgenoot en afscheidnemend parlementsvoorzitter Jan Peumans. De Wever heeft moeten leren omgaan met de soms scherpe kritiek van Peumans op de eigen partij en haar voorzitter. "Maar de kritiek van Jan was nooit vilein", aldus De Wever aan Belga. Al had hij wel graag gehad dat Peumans die kritiek eerst intern had geformuleerd in plaats van in de pers...

10 reacties

  • Michel De Wael

    5 jaar geleden
    Eerst een dik betaald eindeloopbaan job krijgen van BDW als parlementvoorzitter en nu uithalen wanneer je op pensioen gaat. Niet proper!
  • Maxime Vanmaercke

    5 jaar geleden
    Echte politiek is uitkomen voor je mening en er voor gaan. Proficiat Mr. Heymans. Geen doekje voor de mond om postjes te winnen.
  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    Politiek is niet voor tere zieltjes. De meeste politiekers zijn dan ook juristen.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Peumans is de enige N-VA politieker waar ik respect voor heb. Politici die vinden dat kritiek enkel binnenskamers geformuleerd mag worden, ver van de pers, en die hun communicatie aanpassen om de burger te misleiden en de media te bespelen zijn niet te vertrouwen.
  • emiel Clarijs

    5 jaar geleden
    Een zakkenvuller als Dewever hebben we al helemaal niet nodig in de politiek Meneer Peumans zegde en zegt tenminste eerlijk wat hij vind en denkt.