Viktor Orban.
Volledig scherm
Viktor Orban. © REUTERS

CD&V wil partij van Orban uit de Europese Volkspartij zetten

CD&V en cdH willen Fidesz, de partij van de Hongaarse premier Viktor Orban, uit de Europese Volkspartij (EVP) zetten. Dat zegt CD&V-voorzitter Wouter Beke.

23 reacties

  • Roland Vanlerberghe

    5 jaar geleden
    Beke ge hebt hier meer dan werk genoeg, Uw tanende partij nog een paar jaar verder slepen bijvoorbeeld.
  • Danny Gijs

    5 jaar geleden
    Als je 28 landen onder één vlag wil krijgen moet je naar een democratie gaan die voor iedereen aanvaardbaar is. Ik denk niet dat ons model daar in de top 20 zal staan. Als hier regeringen zijn waar partijen nog 11% hebben en zij gaan dan in Europa zeggen hoe het moet denk ik niet dat ze goed bezig zijn.
  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    Ik wil de chris ook niet in de EU zien zitten. hij heeft het nationaal al verknoeid :-) De "EU geachte" wordt in Hongarije op subtiele wijze geïntroduceerd. Groepen die er financieel belang bij hebben zijn pro EU. Anderen vrezen dat de Eu belasting nog komt, dat ze teveel niet-hongeren zullen opgeschept worden - mensen die nooit de taal zullen kunnen/willen leren enz ..
  • geert de smet

    5 jaar geleden
    Als Orban zo tegen Europa is, waarom blijft hij er dan in?....juist, het vele geld! Ik ga regelmatig naar Hongarije....daar zijn ze heel blij met ons geld. Solidariteit en herverdeling (van geld en maar dan ook van asielzoekers)....
  • Michael Dimers

    5 jaar geleden
    CD&V is een ongelooflijk hypocriete partij. Orban wil de eigen bevolking beschermen tegen de haat van al die migranten. Als je zwangere vrouwen ion mekaar stampt, een kind uit het raam hangt en politiemensen in mekaar slaat dan ben je geen vluchteling op de vlucht voor geweld !