VIDEO. Beton in riolering, maar niemand die ervoor aansprakelijk kan gesteld worden

© TV Oost

Door een onbekende oorzaak is een deel van de riolering in de Hovenierstraat volgelopen met beton. Dit situeert zich in de Hovenierstraat ter hoogte van nummers 6-8 in het deel tussen Hoge Vesten en de parking Hoveniersplein. De stad gaat het beton uit de buizen wegfrezen.

Veronique Van Geit

Dit is een uitvoeringstechniek waarbij de straat niet wordt opgebroken, maar waar een robot in de buizen gaat en de beton intern verwijdert.

Deze uitvoeringstechniek vereist wel verschillende werfvoertuigen en de toegangsput voor de riolering ligt in de rijweg. Om deze redenen zal de Hovenierstraat tussen Hoge Vesten en de parking tijdelijk onderbroken worden.

Om zo weinig mogelijk hinder te veroorzaken worden de werken uitgevoerd in het bouwverlof en zullen ze vermoedelijk slechts een dag in beslag nemen.

Gewijzigde verkeersituatie

Tijdens de werken blijft de parking langs de Moorselbaan toegankelijk. In het deel Hovenierstraat tussen de Moorselbaan en de parking zal er tijdelijk tweerichting ingevoerd worden.

Wie de cement in de riolering heeft geloosd, is onduidelijk. Wellicht gaat het stadsbestuur klacht indienen tegen onbekenden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen