Engie Electrabel
Volledig scherm
© Engie Electrabel

Gerecht vervolgt miljoenenfraude met zonnepanelen

Het Brussels parket vervolgt een miljoenenfraude met groenestroomcertificaten. Dat schrijft De Tijd vandaag. De zaak gaat over zonnepanelen die ex-marktleider Enfinity plaatste op de daken van grote bedrijven.

11 reacties

  • Carl Op de Beeck

    5 jaar geleden
    De 'plaatsers' van die panelen zijn toch nog meer in fout. Waarom worden zij dan niet vervolgd?
  • Marinus Verbelen

    5 jaar geleden
    En nu moeten ze prosumententarief betalen. Mijn buur betaalt evenveel prosumententaks dan wij elektriciteit. Daar gaat zijn investering. En heeft meneer Huts ook gefraudeerd? Hebben AL zijn zonnepanelen dezelfde certificaten of zijn de ene wat later in gebruik genomen dan de andere? En het prosumententarief telt niet voor bedrijven zoals dat van Huts en co. Dat daar nooit een proces tegen het gelijkheidsbeginsel gevoerd werd snap ik niet.
  • PETER PERMENTIER

    5 jaar geleden
    Waarom zijn de groen certificaten niet belast zoals de rente op kasbons? Of de winst op de aandelen? Deze zijn toch ook inkomsten bovenop je maandelijks inkomen, nu ja als men amateurs aan het bewind zet dan krijgen de lobbyisten hun gunstige voorwaarden door gedrukt, vergeet niet dat Engie- Electrabel ook mee profiteerd met hun zonne energie farms, dus we betalen de miskleum van een politica die niet de kennis van zaken had, hip hip hoera!!!
  • james vroman

    5 jaar geleden
    De bedrijven op wier daken de panelen zijn geplaatst, worden niet mee vervolgd....de buit is binnen .....
  • vic liessens

    5 jaar geleden
    Waarom worden die bedrijven ook niet vervolgd? Particulieren zouden wel vervolgd worden. Klassejustitie.