Michaël Van Droogenbroeck
Volledig scherm
PREMIUM
Michaël Van Droogenbroeck © Steven Richardson

Het leven is duurder voor singles, maar hoeveel betaal je meer? Michaël Van Droogenbroeck zet het op een rij

Bijna één op de vijf volwassenen in ons land leeft alleen. Wat de reden daarvan ook is, die grote groep singles hebben één ding met elkaar gemeen: het leven is voor hen heel wat duurder dan voor wie samenwoont. Hoeveel meer? Dat hangt af van uw persoonlijke situatie maar laat zich op vele vlakken voelen.

34 reacties

  • Maria van Osselaer

    5 jaar geleden
    toen ik getrouwd was en beiden werkten, hadden we natuurlijk minder over omdat kinderen nu eenmaal geld kostten, nu ik alleen leef heb ik meer over.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Sorry ,singel zijn begint men zo stilaan op de maatschappij af te schuiven ,niemand is verplicht singel te blijven en singel zijn is geen besmettelijke ziekte ,maar men doet wel zo stilaan.Misschien moeten singels eens leren van samen te leven ,wat minder altijd aan zichzelf te denken,daar ligt namelijk het probleem en dit is wel hun probleem,niet van de maatschappij,overigens ,veel singels leven boven hun stand,je moet geen appartement bewonen met 3 slaapkamers als je alleen bent
  • Hilde Peeters

    5 jaar geleden
    Vaste kosten wonen 1100 met huur en alles inbegrepen van vaste kosten. Gezin dat huurt zal huur iets meer zijn . dus bedrag +- 1300 als je dit bedrag alleen moet ophoesten of met 2 is groot verschil. Niet iedereen vraagt het om alleenstaande te zijn.
  • Guido Swerts

    5 jaar geleden
    Je betaalt als single...altijd de volle pot...ALLEEN...!
  • Stijn De Ruyck

    5 jaar geleden
    @Ceriel Devos Van mij mag er een single-tax komen, als er ook een CO2 taks per gezinslid komt en de dubbele hypotheekaftrek en het kindergeld wordt afgeschaft...