Michael Jackson.
Volledig scherm
Michael Jackson. © AP

VRT gaat “omzichtiger omspringen” met muziek van Michael Jackson

De VRT laat weten “geen censuur” te zullen toepassen, en blijft dus nummers van Michael Jackson draaien. Wel zal de openbare omroep er “omzichtiger mee omspringen”. Na de controverse rond ‘Leaving Neverland’, waarin Michael Jackson uitvoerig wordt beschuldigd van kindermisbruik, had onder andere BBC 2 aangekondigd zijn muziek niet meer te draaien.

24 reacties

  • Jan jans

    5 jaar geleden
    Maakt niet uit wat je draait, in elke popsong zit 70% Michael Jackson.
  • Hendrik Patyn

    5 jaar geleden
    De VRT wil weer katholieker zijn dan de paus, en de rechtse partijen benadelen vinden ze ook normaal, redenen waarom ik de VRT links laat liggen....
  • Anonymous

    5 jaar geleden
    Jackson blijven ze draaien. Ondanks wazige getuigenissen door anonieme lafaards smeten ze Bart De Pauw direct van het scherm. Twee maten en gewichten. Waarom zenden ze de Cosby show niet direct heruit ? Niet dat ik de Pauw verdedig als het waar is, maar pedofilie is toch een stukske erger dan op iemand zen kont wrijven of schunnige opmerkingen maken.
  • Bea Van der Vloet

    5 jaar geleden
    De kans is groot dat hij schuldig is maar ze kunnen hem niet meer eerlijk berechten. Dat maakt zijn muziek niet minder goed. Typisch de katholieke VRT om zelf een oordeel te vellen. We zijn nooit gestopt met muziek draaien van artiesten die betrokken waren bij druggebruik, geweld, alcoholmisbruik, overspel enz. En nu gaan we eens selectief omgaan met muziek??
  • Hilde Peeters

    5 jaar geleden
    Zijn muziek is jaren op de radio die geruchten zijn e ook al zolang . Als men van iedereen die iets misdaan heeft in de film of muziek zou het stil worden op de radio en op tv zwart.