De Canadese premier Justin Trudeau.
Volledig scherm
De Canadese premier Justin Trudeau. © REUTERS

Politieke crisis in Canada kan exit van premier Justin Trudeau betekenen

Een steeds dieper wordende politieke crisis brengt de Canadese premier Justin Trudeau in erg nauwe schoentjes. Zijn voormalige minister van Justitie beschuldigt hem ervan dat hij en zijn team haar hebben proberen te dwingen om een deal te sluiten met een bedrijf dat wordt aangeklaagd voor corruptie. Toen ze weigerde, schoof hij haar aan de kant. Maandag gaf een andere minister uit zijn kabinet haar ontslag omdat ze niet meer met zijn beleid geassocieerd wil worden. Het schandaal is slecht nieuws voor Trudeau, die in oktober hoopt herverkozen te worden.

9 reacties

  • robrecht Peeters

    5 jaar geleden
    erger dan Trump bijgevolg die niet zo goed ligt bij de politiek correcte en waarvan alles tot de zoveelste macht uitvergroot wordt.Twee maten twee gewichten
  • Marie Vanakker

    5 jaar geleden
    Hier doen ze nog normaal . als er zoiets bovenkomt neem je ontslag . Zijn Amerikaanse collega doet 100 keer erger maar trekt er zich niks van aan .Heel dom van links ze moeten doen als de rijke rechtse rakkers . Gewoon "fake news " gillen en verder boeren .
  • Robert Tijsmans

    5 jaar geleden
    Canada kan weer ademen als het van deze waanzinnige verlost is.
  • Frank De Rycke

    5 jaar geleden
    Tjah ...die socialisten zijn voor niks beschaamd , hier hadden ze er ook het handje van weg , het is hen meegegeven met de paplepel !!
  • kurt Degryse

    5 jaar geleden
    Socialisten en vriendjespolitiek. Het stop nooit. Ze maken de economie kapot met hun beleid, maar langs de andere kant beschermen ze bepaalde bedrijven om hun falend beleid te verdoezelen. Zo gaat het altijd met de socialisten.