De reis per trein tussen Brussel en Amsterdam is vrijwel altijd sneller en altijd beter voor het milieu.
Volledig scherm
De reis per trein tussen Brussel en Amsterdam is vrijwel altijd sneller en altijd beter voor het milieu. © ANP

Nederlands parlement wil einde aan vluchten Amsterdam-Brussel

De Tweede Kamer, het lagerhuis van het Nederlandse parlement, wil dat er een einde komt aan de vluchten tussen Amsterdam en Brussel. De reis per trein tussen de twee hoofdsteden is vrijwel altijd sneller en altijd beter voor het milieu.

27 reacties

  • Rudy Dewilde

    5 jaar geleden
    Alle korte afstandsvluchten verbieden, dat zou pas een goede maatregel zijn. Niet nog meer taksen maar eindelijk een zinvolle beperking van het zinloze vliegverkeer. Iedereen gelijk voor de wet. Meteen kunnen ze ook Kortrijk Airport sluiten want daar zijn het gros van de vluchten korte afstandsvluchten, zwaar gesubsidieerd door onze overheid.
  • Steven PIENS

    5 jaar geleden
    Euh, de trein nemen? Eerst schaffen ze de snelle internationale trein Brussel-Amsterdam af, dan hebben we de fars met de FYRA (ondertussen al opgedoekt) en nu is er een internationale verbinding die lijkt op een boemeltrein.
  • Kurt Lannau

    5 jaar geleden
    Defacto komt niet in huis hiervan. Voor het transitverkeer kan je hieraan weinig veranderen. En voor alle andere bewegingen is dit een druppel op een hete plaat. Vliegen tussen Brussel en Amsterdam, met één van beide als eindbestemmming, is nu duur en tijdrovend, behalve met een diplomatiek paspoort. Waarvoor dit niet zal gelden. Globaal is het treinaanbod om door Europa te reizen te beperkt en te complex. Men moet vele miljarden investeren en heel veel tijd.
  • wesley netnem

    5 jaar geleden
    Ik zou alle vluchten die over land gaan en geen Oceanen of zeeën over vliegen verbieden ! Je kan ook Appels uit New Zealand verbieden ? Zo zijn er nog duizenden zaken die volledig nutteloos zijn en extreem vervuilend ! Vliegen mag zeker 10x duurder worden en maak Trein reizen 10x goedkoper ?
  • prinsen paul

    5 jaar geleden
    Zouden ze er dan ook voor kunnen zorgen dat stations nette buurten zijn en geen ghetto's waar ge bestolen wordt als je nog maar met je ogen knippert, ok voor mij dan.