Zwembad Kortrijk gaat week na zware brand al open

Het nieuwe zwembad van Kortrijk gaat komende zaterdag al (deels) open. Opmerkelijk, aangezien het gebouw vorige week dinsdag nog maar getroffen werd door een zware brand. Daarbij werden de glijbanen, het pronkstuk van het nieuwe zwemparadijs, volledig vernield.

mtm, vkk

Het zwembad op Kortrijk Weide kostte ruim 33 miljoen euro en moest een huzarenstukje worden: een glijbaan van 160 meter, het grootste zwembad in de provincie, meer glijbanen dan in het waterparadijs van Bellewaerde.

Maar vorige week dinsdag liep het er grondig mis: getuigen spraken van een flits die gevolgd werd door een knal. Het duurde niet lang voor de vlammen en rookontwikkeling van ver zichtbaar werden. De glijbaantoren met vijf glijbanen stond meteen in lichterlaaie. De brandweer kwam massaal ter plaatse en had de vlammen na anderhalf uur onder controle, maar op dat moment was er al heel wat schade aangericht.

Het zwembad is vanaf komende zaterdag vanaf 10 uur al (deels) toegankelijk voor het publiek, ook het horecagedeelte opent al. Scholen en sportclubs moeten nog een weekje langer wachten. Tegen de paasvakantie opent ook het recreatiegedeelte met onder meer het golfslagbad, de kinderbaden en de welness. En nog voor de zomer zullen er al twee van de vijf glijbanen beschikbaar zijn. Na de zomer worden de andere drie geïnstalleerd. “De plannen en tekeningen zijn er, dus de glijbanen kunnen meteen opnieuw gemaakt worden. Daardoor kunnen we vrij snel terug beschikken over het grootste lengteaanbod in België”, duidt Dieter Thielemans.

Prijzen aangepast

De prijzen worden voorlopig aangepast en opgetrokken zodra het aanbod uitbreidt. De twee Kortrijkse zwembaden die langer openbleven door de brand, Mimosa en Magdalena, gaan maandag dicht. Op dit moment is uitbater Lago volop bezig met de schadeclaims en klachten door gevallen roetdeeltjes te verzamelen, ook de afbraakwerken aan de glijbaatoren zijn inmiddels begonnen. Die moet gedeeltelijk heropgebouwd worden.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Het expertiseonderzoek loopt nog maar uit beelden blijkt dat de brand moet ontstaan zijn aan en in één van de polyester glijbanen.

Na de zomer, als de glijbanen opnieuw geïnstalleerd zijn, volgt een grote officiële opening. “Daar kunnen we nog niet veel over zeggen maar dat de brandweer een speciale rol krijgt na hun inzet is al zeker”, aldus Vandendriessche.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen