VTM Nieuws
Volledig scherm
© VTM Nieuws

Vrachtwagens halen nog steeds in bij regenweer: Touring wil meer controles

Mobiliteitsorganisatie Touring wil dat er meer controles worden uitgevoerd op het inhaalverbod van vrachtwagens bij regenweer. Heel wat weggebruikers laten aan VTM Nieuws weten dat veel chauffeurs het verbod aan hun laars lappen, woordvoerder Danny Smagghe treedt hen bij.

266 reacties

  • Harald Krauss

    5 jaar geleden
    Voorbeeld: Regenweer, strakke wind van rechts en een tweevaks snelweg. De automobilisten hebben geen probleem om vrachtwagens in te halen en plakken op 15 meter van elkaar aan 120 of meer per uur. Zelfde omstandigheden maar nu op een drievaks snelweg, maakt dit nu een verschil als een vrachtwagen inhaalt? Ja? Nee!!!! Want het is voor de automobilist gewoon hetzelfde. Waar zit dan het probleem? Moesten de automobilisten hun afstand houden achter een vrachtwagen zouden ze geen last hebben.
  • WALTER WIELANDT

    5 jaar geleden
    als je kilometers en uren lang achter een tragere truck hangt en altijd de tekst die er achteraan opstaat voor je ziet wordt je stapelgek !!!
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    De meeste vrachtwagens vegen hun voeten aan alle reglementen. Veiligheid heeft voor hen totaal geen waarde.
  • Patrick Beelen

    5 jaar geleden
    Heeft niets met vrachtverkeer te maken maar met verkeerde asfalt. In België werd ooit het asfalt uitgevonden maar weigert men te kijken naar buurlanden waar ze ondertussen gewoon 50 jaar door zijn gegaan met innovatie. Absorberend asfalt verminderd opspattend water met 80% en verbeterd zicht. Het is ook nog eens stiller, sterker etc. Nee, wij blijven liever het zwakke, onveilige en te dure (door corruptie) asfalt 'Van Bij Ons' uitrollen.
  • William Van den Berghe

    5 jaar geleden
    Schaf die zever af, alle vrachtwagens passen niet op één rijstrook of je krijgt een muur waardoor je niet meer de snelweg op of af kunt.