Paris Jackson neemt het op voor haar vader Michael: “Het zijn zonder twijfel leugens”

Paris Jackson (20), de dochter van Michael Jackson, heeft voor het eerst haar vader publiekelijk verdedigd tegen de beschuldigingen van misbruik van minderjarigen.

dvg

De overleden popster ligt al enkele weken opnieuw onder vuur sinds het verschijnen van de documentaire Leaving Neverland. Daarin getuigen twee mannen over hoe Michael Jackson hen begin jaren 90 als kind verkrachtte op zijn ranch in Californië.

© Photo News

Via haar entourage benadrukt Paris Jackson dat ze weigert de beschuldigingen te geloven. Ze zou de docu nog niet gezien hebben, maar zegt stellig dat het “zonder enige twijfel om leugens gaat”. Ze is ook diep teleurgesteld dat ze de kans niet kreeg om de film te bekijken voor de première.

Ook Jackson-broers spreken

Paris wachtte lang om te reageren op de beschuldigingen, maar doet dat volgens vrienden nu toch omdat ze vreest voor haar eigen carrière. ­“Paris wil doorbreken als actrice, maar is bang dat het schandaal regisseurs zal afschrikken en iedere film waarin ze meespeelt zal overschaduwen.”

Ook de broers van Michael Jackson namen het gisteren voor hem op. “Wij hoeven de documentaire niet te zien om te weten dat onze broer een goede man was”, zeggen Tito, Marlon en Jackie. “Er zit geen enkel bewijsstuk in de film.” De ­nabestaanden van Michael Jackson, die overleed in 2009, zouden ­inmiddels een klacht hebben ­in­gediend tegen de filmmakers.

De twee mannen die met de aantijgingen naar buiten ­kwamen, stapten in 2013 al naar de rechtbank, maar die ­zaken werden toen ­geseponeerd. In Leaving Neverland gaan ze dieper in op de feiten. De vier uur durende documentaire is morgenavond te zien op Canvas.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer