Photo News
Volledig scherm
© Photo News

België sponsort massaal buitenlandse diesels

Alle aandacht voor het klimaat ten spijt blijven fossiele brandstoffen nog forse overheidssteun krijgen. Zo betaalt België per jaar 451 miljoen euro aan bedrijven die diesel tanken. Dat komt door een steunmaatregel voor de logistieke sector die in 2004 werd ingevoerd: truckers, taxi- en buschauffeurs kunnen sindsdien een terugbetaling krijgen van de accijnzen op diesel. 

68 reacties

  • mark vanbrabant

    5 jaar geleden
    Wat een bende. Dat ze eerst eens nadenken eer ze iets beslissen.( Ik bedoel de politiekers) Dat ze zelf eens een jaartje met 1500 euro per maand moeten toekomen , misschien gaan hun ogen dan open. Ik ga kiezen omdat er een opkomstplicht is, maar mijn stem zal blanco zijn. Ik hoop dat er zo velen zullen zijn om te tonen dat het zo niet verder kan.
  • dirk de smet

    5 jaar geleden
    dit is toch werkelijk om met ons te lachen,wie wil dit nog in mei ,mensen gooi die bende buiten
  • Stef van Dijk

    5 jaar geleden
    Wacht ff he! 'Een opheffing van het systeem kan dus beter zijn voor het klimaat, maar niet voor de staatskas. “Het is zeer waarschijnlijk dat er dan meer getankt zal worden in onze buurlanden.” ' Hoe gaat tanken bij de buren beter zijn voor het klimaat??? Mijn plan: voordeel eraf, en brandstofprijzen uitlijnen met buurlanden, misschien zelfs wat lager zodat die bij ons komen tanken en onze taxen op alles niet telkens omhoog moeten waardoor we voor alles naar de buren vluchtten
  • Adrien beyls

    5 jaar geleden
    Opnieuw een bewijs van het geklungel van onze politici. Er zou een echte volkspartij moeten opstaan. Gedaan met alle achterpoortjes. Dit zijn miljoenen die betaald worden door Jan en Alleman. Transport is nodig, zeker, maar dan tegen echte kostprijs. Niet zoals nu, stelen van de kleine man en weggeven aan de Europese bodemloze put. De vrachtwagens die door Belgie razen betalen reeds mee door de kilometerheffing . Het binnenlands transport rekent zijn kosten toch door aan de eindgebruiker.
  • avelino garcia

    5 jaar geleden
    De parlementen zitten volgepropt met advocaten en professoren die de leugens en hypocrisie propaganderen in naam van hun partij. Zelf zijn ze tot niets in staat laat staan een beleid uitstippelen. Stem die leugenaars en bedriegers weg, het heeft lang genoeg geduurd. Hun zelfverrijking moet stoppen.