Eagle trekt zich terug uit strijd om leiderschap Labour

In Groot-Brittannië trekt Lagerhuislid Angela Eagle zich terug uit de strijd om huidig partijleider Jerermy Corbyn op te volgen als partijleider van Labour. Corbyn heeft de steun van de meerderheid van de Labourparlementsleden verloren omdat hij te slap campagne zou hebben gevoerd tegen de brexit. Angela Eagle schaart zich nu achter Owen Smith in diens strijd tegen Corbyn.

Eagle zegt dat ze zich terugtrekt in het belang van de partij en dat ze Smith gaat steunen. Die heeft nu de steun van een meerderheid van de Lagerhuisleden van Labour. Eagle blijft erbij dat Labour onder Corbyn niet werkt zoals het hoort. Ze roept partijleden van Labour op om zich te laten registreren zodat ze in september kunnen deelnemen aan de verkiezingen van een partijleider.

Desondanks zal het voor Owen Smith geen gemakkelijke klus worden om huidig partijleider Jeremy Corbyn te verslaan, want die is wel erg populair bij de partijleden.

Corbyn is veel Labour-parlementsleden een doorn in het oog omdat hij volgens hen een te linkse koers vaart, waardoor Labour volgens hem gedoemd is aan de politieke zijlijn te blijven staan.

AFP or licensors

Meest gelezen